Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Labor műszereket kaptak a háziorvosok

Újbuda   |   2014, október 6 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Helyben végezhető laborvizsgálati műszereket kaptak a kerületi háziorvosi rendelők. Hoffmann Tamás polgármester a Szent Kristóf Szakrendelő által szervezett háziorvosi klubtalálkozón adta át az önkormányzat 10 millió forintos eszköztámogatási keretéből vásárolt mérőműszereket.

Több mint 60 háziorvos igényelt az önkormányzat eszköztámogatási keretéből megvásárolt műszerek, eszközök közül. - Ezek olyan alapvető laborvizsgálatok elvégzésére alkalmasak, mint a vércukor- és koleszterinszint mérés, vagy a vizeletvizsgálat, de az eszközök között van véralvadás mérő műszer is, ezt igényelték legtöbbet - mondta Dr. Kóti Tamás, a Szent Kristóf Szakrendelő igazgatója.

A szakrendelő vezetője szerint a mobil laboreszközök legnagyobb előnye, hogy a beteg rögtön megkaphatja a szükséges gyógyszert a háziorvosnál anélkül, hogy továbbküldenék őt a szakrendelő központi laborjába, majd onnan vissza. - Ezzel megszűnhet a megszokott körülményes eljárás és a beteget elsőre ellátják – tette hozzá Kóti Tamás.

A Szent Kristóf Szakrendelő a kerületi orvosi rendelők vezetőinek és orvosainak rendszeresen szervez klubtalálkozót, az eszközátadásra ezek egyikén került sor.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.