Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Labor műszereket kaptak a háziorvosok

Újbuda   |   2014, október 6 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Helyben végezhető laborvizsgálati műszereket kaptak a kerületi háziorvosi rendelők. Hoffmann Tamás polgármester a Szent Kristóf Szakrendelő által szervezett háziorvosi klubtalálkozón adta át az önkormányzat 10 millió forintos eszköztámogatási keretéből vásárolt mérőműszereket.

Több mint 60 háziorvos igényelt az önkormányzat eszköztámogatási keretéből megvásárolt műszerek, eszközök közül. - Ezek olyan alapvető laborvizsgálatok elvégzésére alkalmasak, mint a vércukor- és koleszterinszint mérés, vagy a vizeletvizsgálat, de az eszközök között van véralvadás mérő műszer is, ezt igényelték legtöbbet - mondta Dr. Kóti Tamás, a Szent Kristóf Szakrendelő igazgatója.

A szakrendelő vezetője szerint a mobil laboreszközök legnagyobb előnye, hogy a beteg rögtön megkaphatja a szükséges gyógyszert a háziorvosnál anélkül, hogy továbbküldenék őt a szakrendelő központi laborjába, majd onnan vissza. - Ezzel megszűnhet a megszokott körülményes eljárás és a beteget elsőre ellátják – tette hozzá Kóti Tamás.

A Szent Kristóf Szakrendelő a kerületi orvosi rendelők vezetőinek és orvosainak rendszeresen szervez klubtalálkozót, az eszközátadásra ezek egyikén került sor.

T.D. - ÚjbudaTV