Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Labdákkal a sportos életért

Újbuda   |   2018, január 12 - 10:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lepkés, pöttyös, virágos labdákat kaptak a gyerekek a Sasadi Óvodában. Az ajándékokat a BEAC női kosárlabda-szakosztálya adta át közös játék keretében.

A 2016-ban első ízben, majd múlt év novemberében újra meghirdetett jótékonysági program részeként élvonalbeli játékosok juttatták el a sportszereket Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester jelenlétében. – Tavalyelőtt 200 labda gyűlt össze, 2017-ben már csaknem 250. A játékszereket a szurkolók a tavaly november 25-i évadnyitó meccs szünetében dobták a pályára, belépő helyett ez volt a hozzájárulásuk – mesélte a csapat egyik tagja.

Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője köszöntőjében emlékeztetett, hogy a klub idén ünnepli 120. születésnapját. A következő 120 esztendőhöz szükség van az utánpótlásra, ezért is fontos, hogy a mindenkori gyerekek korán megtanuljanak sportosan játszani, ráhangolódni a későbbi komolyabb feladatokra. – A BEAC női kosárlabdacsapatának programját az önkormányzat lelkesen támogatta – hangsúlyozta Hoffmann Tamás polgármester. Idén még nyolc óvodába látogat el a kosárlabdacsapat, ahol a további labdákat osztják szét.

T. K.