Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. szerda, Miklós

Kuponnal ingyenes a nagytétényi hulladékudvar

Újbuda   |   2014, március 13 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hírlevélben küldött kuponnal teszi lehetővé a XI. és a XXII. kerület lakosainak a nagytétényi hulladékudvar használatát a FKF Zrt. Az érintettek június 30-ig díjfizetés nélkül egyszer vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Az elektronikai vagy elektromos hulladékot leadókat is ösztönzi a társaság.

Az ország egyik legkorszerűbb hulladékudvara Nagytétényben arra kínál lehetőséget, hogy a lakosság környezettudatos módon váljon meg a háztartásokban keletkező csomagolási, illetve veszélyes hulladékoktól. Az FKF Zrt. márciusi kuponakciójának keretében a XI. és XXII. kerületiek június 30-ig, egyszer vehetik igénybe a szolgáltatásokat ingyenesen. Ehhez, hírlevélben küldött kupont a társaság.

Az akció 4 darab autógumi vagy 4 köbméter lom, hulladék vagy 10 kg festék díjmentes elhelyezésére vonatkozik február és június között. Emellett egy másik akció keretében, az elektronikai vagy elektromos hulladékot leadók többféle ajándék közül választhatnak – áll a társaság közleményében.

Az akció bejelentésekor Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere a környezettudatos életmód fontosságára hívta fel a figyelmet. Elmondta: erre ösztönözik a kerületieket is az ingyenes akcióval, ami remélhetőleg hosszú távon környezetkímélő megoldást eredményez.

A tárolók autóval is könnyen megközelíthetőek, a lomok térfogatának mérését pedig a hulladékudvar munkatársai végzik. A kupon felhasználásakor/leadásakor nem kell fizetni a lom és gumihulladék leadásáért/elhelyezéséért.

A hulladékudvarban elhelyezett anyagokat a telepen csak átmenetileg tárolják, de később az előírásoknak megfelelően újrahasznosításra, feldolgozásra, illetve a veszélyes anyagok egy részét ártalmatlanító helyre szállítják.

A kupon kizárólag a Nagytétényi úti hulladékudvarban váltható be.

Újbuda (2014. 03. 13.)

Kuponnal ingyenes a nagytétényi hulladékudvar

Kuponnal ingyenes a nagytétényi hulladékudvar