Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Kulturális programok töltik meg a Bartók Béla utat

Újbuda   |   2015, április 22 - 11:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 24-én és 25-én ismét nagyszabású kulturális rendezvénynek ad otthont Újbuda. Az ELEVEN TAVASZ programon a Bartók Béla út vendéglátóhelyei, galériái, üzletei kiállításokkal, előadásokkal, gasztronómiai kóstolókkal várják az érdeklődőket. A program fókuszába idén dizájn került.

Mintegy 50 jelentkező közül 11 dizájner munkája látható idén az ELEVEN TAVASZ programjában. A kétnapos esemény során, a Bartók Béla úton mutatják be és árusítják formabontó termékeiket: bútoraikat, festményeiket, szobraikat.

A fiatalabb generáció a Papír–Tér pályázaton mutathatta meg, hogyan lehet csomagoló anyagok újrahasznosításával maradandó TÉR értéket teremteni. A pályaművekből április 24-én nyílik szabadtéri kiállítás a Gárdonyi téren, az ELEVEN Tavasz hivatalos megnyitójával egy időben. Újbuda Önkormányzata és a Kulturális Tizenegy Egyesület (Kult11), valamint az IKEA Magyarország Kft. közös pályázatára 15 iskola mintegy 190 diákja készített 60 alkotást, érkeztek munkák az Ádám Jenő Általános Iskolából, az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskolából, valamint a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnáziumból is.

Aki április 24-én este végigsétál a Gellért tértől a Kosztolányi Dezső térig, különleges látványosságban lehet része. A Bartók Béla út galériái és üzletei előtt egyedi installációk lesznek, az „1 Művész 1 Porta” újrahasznosított alkotásait pedig művészekkel összefogva találták ki a tulajdonosok. Ebben a két napban megidézik a XX. század irodalmi alakjait, virágkompozíciók és pet palack művek díszítik a teret, ahol még az is kiderülhet, milyen színű egy illat. A közönség szavazhat a neki legjobban tetsző alkotásra.

A két nap során a résztvevő galériák, üzletek, vendéglátóhelyek színes kulturális, zenés, gasztronómiai programokkal, kiállításokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket, tartalmas szórakozást kínálva minden korosztálynak. Lesz mesekönyv bemutató, kézműves workshopok, csoki készítő és kóstoló műhely, borkóstolás, valamint városi bringás divatbemutató is, ezen kívül láthatók majd a Magyar Kerékpárpárosklubbal közös A Magyar Kerékpárosklubbal együttműködésben meghirdetett Biciklitároló pályázat beérkezett pályamunkáinak, terveinek megtekintése a BBB egyes helyszínein.Biciklitároló pályázat beérkezett pályamunkái is.

A szervező Kult11 célja, hogy újra élettel teli, pezsgő főutcává, Buda boulevard-jává tegye a Bartók Béla utat. Ezért április 25-én 10.30-tól a Gárdonyi térre hívja szomszédolni a környék lakóit és az érdeklődőket, ahol közösen tervezgethetik az út jövőjét, fejlesztéseit.

További információ: https://www.facebook.com/ELEVENdesignhetvege

https://www.facebook.com/events/1599652306939875/