Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Külföldiek ismerkednek a 60+ programmal

Újbuda   |   2014, február 28 - 16:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Partnervárosi találkozót szervez Újbuda Önkormányzata. Az Európai Unió támogatásával létrejövő Aktív időskor a településen és az időskorúak kreativitása című program résztvevői az unió tagországaiból érkeznek.

Újbuda Önkormányzata az elmúlt években újszerű megoldást keresett az idősügy kihívásaira. Végül Európai Uniós pályázatok támogatásával dolgozta ki koncepcióját, 60+ néven. Ennek eredményeit mutatja be partnervárosainak március 20-24 között.

A találkozón résztvevői megismerhetik az Önkormányzat idősügyi politikáját, ezen kívül újbudai és a külföldi amatőr művészeti csoportok bemutatóit láthatják. Az esemény része még a Nádszegről, Adáról, Marosvásárhelyről, Prágából, Ustronból és Trogírból érkező civilek találkozója az újbudai időskorúakkal. A művészeti találkozó egy újabb lehetőség arra, hogy a közösségi aktivitás eddig nem ismert lehetőségét használják ki az Európai Unió segítségével.

 

 

"Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a sajtóközlemény a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért."