Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Kubai életérzés az AKH-ban

Újbuda   |   2019, május 14 - 14:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Salsa és cha-cha bemutatóval, történelmi-, kulturális-, társadalmi- és vallási témájú előadásokkal, autentikus kubai zenével szórakoztatták a közönséget az Albertfalvi Közösségi Házban május 11-én. Az eseményre a Alicia Elvira Corradera Morales, a Kubai Köztársaság nagykövete és Farkas Krisztina önkormányzati képviselő is ellátogatott.

Feszült érdeklődés, perzselő hangulat és telt ház uralkodott az Albertfalvi Közösségi Ház tematikus programján, a Kubai Napon. A fellépők salsa és cha-cha bemutatóval, történelemről, kultúráról, társadalomról, vallásról szóló előadásokkal és autentikus élőzenével szórakoztatták az érdeklődőket. Az estére felforrósodott hangulatot a Latin Combo együttes fokozta muzsikájával. A tánctér hamar megtelt, még Alicia Elvira Corradera Morales, a Kubai Köztársaság nagykövete is táncra perdült. Elmondta: sokan érdeklődtek a program iránt és az előadások is nagyon népszerűek voltak. Sokan Kubát a salsával és az igazi karibi életérzéssel azonosítják, de az ország büszke kortárs táncművészetére is. - A magyarokhoz hasonlóan nálunk is népszerűek a balett, kortárs, klasszikus és néptánc előadások. A kubai gasztronómia szintén nagy hagyományokra tekint vissza, hasonlóan a híres kubai italokhoz, koktélokhoz. A kubaiak híresen barátságosa és elfogadóak, az emberek szeretik egymást, legyenek született kubaiak, afrikaiak, európaiak – mondta nyitóbeszédében a nagykövet.

Az AKH-ba látogatók már több ország kultúráját megismerhették, mivel rendszeresek a világ népeinek kultúráját, hagyományait bemutató tematikus napok. A Kubai Napon nem csak a színházteremben volt telt ház, a koktélos pult előtt is kígyózott a sor.

T. K.