Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 8. hétfő, László

Kreatív szakmákba készülő diákok diplomamunkái a Tranzitban

Újbuda   |   2022, augusztus 1 - 16:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Frissen végzett, akkreditált képzésben részt vevő dizájner szakos hallgatók munkáiból nyílt kiállítás a Tranzit Art Caféban.

 – A Corvin Rajziskola által szervezett mustrán újdonsült dizájnerek, csomagolástechnikára specializálódott tervezők, grafikusok, illusztrátorok alkotásai láthatók – mondta el Sipos Marica, a Corvin Rajziskola vezetője. (Az intézmény volt diákjai az aktuális piaci igényekhez, szakmai elvárásokhoz igazodó képzőművészeti és dizájnoktatásban vehettek részt az elmúlt években.) A kreatív szakmákba, így grafikai, illusztrációs, mozgókép- animációs pályára készülő fiatalok, illetve pályamódosító felnőttek egyre nagyobb arányban folytatják tanulmányaikat magyar vagy külföldi egyetemen, vagy állnak munkába itthon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.