Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Kreatív pályázat indult az ELEVEN Tavasz fesztiválon

Újbuda   |   2016, április 18 - 14:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Virágba borul a Bartók Béla Boulevard (BBB) és környéke az ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál bevezető programjaként. A”Fogadj örökökbe egy kiskertet” kreatív alkotói pályázat során diákcsapatok készítenek miniatűr kerteket, amelyeknek kulturális terek adnak majd otthont. A pályázat célja, hogy kreatív és játékos módon hozza közelebb a fiatalokhoz a BBB szellemiségét.

Több mint 50 iskolás csapat jelentkezett a „Fogadj örökbe egy kiskertet” kreatív alkotói pályázatra; összesen 37 alkotás valósul meg 19 különböző helyszínen. A feladat szerint egy virágosládát kell élettel megtölteni, a kompozíciónak tükröznie kell az adott hely hangulatát és megeleveníteni a Bartók Béla Boulevardhoz kötődő életérzést. A csapatokat agyagtál, festék és virágok várják a kiválasztott helyen.

Néhány kiskert már elkészült, például a Bor és Kézműves Üzlet részére készített életteret borosládába álmodta meg a készítő csapat. Szászi Johanna, a program önkéntes koordinátora szerint művészi vonatkozás mellett környezetszépítő hatása is jelentős a kezdeményezésnek. - A fiatal generáció a program által jobban megismeri a BBB helyeit, és reményeink szerint visszajárnak majd gondozni, felpezsdítve ezáltal az egész környéket – mondta.

A virágos „kertek” folyamatosan készülnek és kerülnek az örökbefogadó porták elé. A legjobb alkotásokat május 7-én, szombaton díjazza a zsűri. Az értékelésen a következő szempontokat veszi figyelik: egyedi megoldások és esztétikai elemek használata, az inspirációt nyújtó kreatív tér felismerhetősége az alkotásban. Az eredményhirdetést a Danubius Gellért Hotelben tartják május 7-én.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.