Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Közúti ellenőrzés volt a Kamaraerdei úton

Újbuda   |   2017, január 13 - 09:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Fokozott, közös közúti ellenőrzést tartott a XI. kerületi rendőrség a budaörsi rendőrkapitánysággal és az újbudai polgárőrséggel január 11-én.

A január 11-én 10.00 és 14.00 óra között, a Kamaraerdei út 23. előtt tartott akció során azt ellenőrizték a rendőrök, hogy a súlykorlátozás ellenére behajtanak-e az adott útszakaszra a 12 tonnát meghaladó tömegű járművek.

Az ellenőrzésre azért került sor, mert több esetben érkezett lakossági panasz a rendőrkapitányságra, hogy az arra dübörgő, nagy tömegű járművek miatt állagromlás következik be az ingatlanokban. Az ellenőrök munkáját egy rendszámfelismerő rendszer segítette – tette hozzá Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő. – Mi, mint az újbudai polgárőrség egyesülete az önkormányzatnak köszönhetően rendelkezünk rendszámfelismerő rendszerrel, amely össze van kötve a kerületi rendőrkapitánysággal és a BM kódfelismerőjével, annak adatbázisával – mondta. Berndt-Iványi Judit főhadnagytól megtudtuk, a komplex ellenőrzéssel körözött, illetve forgalomból kivont járműveket is felismerhetnek.

T. K.