Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. hétfő, Jusztina

Közösségi tervezés a Petzvál parkban

Újbuda   |   2019, március 27 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Petzvál József utca 16–22. mögötti kis park egy csendes, bensőséges zöld sziget, amelyet szinte kizárólag a környékbeli házak lakói használnak. Az elmúlt években egyre több panasz érkezett a terület állapotára. Haidar Norbert önkormányzati képviselő ezeket összefogva kezdeményezte az önkormányzatnál, hogy közösségi tervezéssel újuljon meg a terület.

A kerület bőségesen szerzett már tapasztalatokat a közösségi tervezés terén, hiszen az elmúlt esztendőkben több helyszínen is, például az Albert sétány vagy az Allende park esetében a helyiek bevonásával készültek el a felújítás tervei. Az együtt gondolkodás során kiderülnek a használói és fenntartói szempontok, felszínre kerülnek a lakók közötti nézetkülönbségek, a tervezők és a Budapest Dialog szakértői pedig segítenek, hogy végül mindig sikerüljön közös nevezőre jutni. Az önkormányzat a közösségi tervezés módszerével teszi lehetővé, hogy valós igényeken alapuló, átgondolt fejlesztés jöjjön létre.
A közös gondolkodás első lépéseként (március 12. és 25. között) egy kérdőívet tölthetnek ki az érdeklődők. Ezt követően négy tervezési alkalmon érlelődhet ki a végleges terv: április 1-jén a parkban, 3-án, 5-én és 8-án a Kelen Civil Közösségek Házában (Petzvál József utca 42.) este fél hattól.
A kérdőív és minden fontos információ elérhető a www.budapestdialog.hu/petzval oldalon.


(Újbuda Önkormányzata)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új önkormányzati képviselők Újbudán

Átvette mandátumát a XI. kerület két új önkormányzati képviselője, miután szeptember 18-án időközi választást tartottak Újbudán. Az 5. és a 14. egyéni választókerület eddigi képviselője, Orosz Anna, illetve Bedő Dávid országgyűlési képviselő lett az áprilisi országos választáson, és a két tisztség összeférhetetlen.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.