Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Közösségi könyvespolc a költészet napjára

Újbuda   |   2016, április 11 - 19:15Nyomtatóbarát változatSend by email

A költészet napja alkalmából avatták fel a legújabb közösségi könyvespolcot a B32 Galéria és Kultúrtérben. A megnyitó ünnepség a kerületi óvodások részvételével zajlott.

A könyvszerető olvasók nagy örömére újabb nyitott polcot avattak Budapesten, ráadásul a XI. kerületben. A B32 Galéria és Kultúrtér a költészet napján nyitotta meg saját közösségi könyvespolcát lelkes, irodalomszerető kerületi óvodásokkal. Az eseményhez a Csimota Kiadó szerzői is csatlakoztak, ők saját szerzeményeikből olvastak fel a gyermekeknek. Kollár Árpád a 2015-ös év legjobb gyermekkönyvének választott „Milyen madár”című verseskötetéből, olvasta fel „Én” című versét, Borbáth Péter pedig arról mesélt, hogyan lehet fényre vadászni és milyenek a mai kor legfurcsább találmányai. Szerinte Sündör és Niru történetei nemcsak a gyerekeket hozzák közelebb az irodalomhoz, hanem a benne rejlő gyermek újbóli előtörését is segítik.

A B32 Galéria és Kultúrtér fontos küldetésének tekinti, hogy a lehető legszélesebb spektrumban kínáljon kikapcsolódási lehetőséget a kultúra szerelmeseinek, kortól, nemtől és művészeti iránytól függetlenül. - Szeretnénk, ha állandó közösségi élet alakulna ki, melyhez egy nyitott könyvespolc mindenkinek ideális megoldás lehet. Annak is, aki szeretne egy új könyvet és annak is, aki kulturált környezetben szeretné idejét eltölteni – mondta a ház művészeti vezetője, Antal Nikolett. A kezdeményezés lényege, hogy bármely könyv szabadon levehető a polcról, melynek helyére olyan saját könyvet kell helyezni, amelyre már nincs szükség.

A költészet napi esemény egy papírszínházi előadással zárult, amelynek aktív szereplői voltak a megnyitón résztvevő újbudai gyerekek.

K. A.