Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Közösségépítő kosárlabda

Újbuda   |   2022, április 28 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Három helyszínen négy korosztály tagjai mérkőzhetnek meg májusban az első alkalommal megrendezett Újbuda Streetball Fesztiválon. A nevezés díjtalan, a közösségi sportélmény garantált.

A májusi eseménysorozat kétéves tervezés után valósul meg – tudtuk meg Keller Zsolt ötletgazdától. Gazdagrét önkormányzati képviselője korábban maga is versenyszerűen kosarazott, a mai napig játszik, és megválasztása óta szerette volna az utcai kosárlabdát, egyúttal a városrészt bekapcsolni Újbuda sportéletébe. Eredetileg a Gazdagréti Közösségi Házzal közösen, közvetlen lakókörnyezetükben tervezték a fesztivált, időközben azonban kerületi szintű streetball-bajnoksággá nőtte ki magát, amelyet a jövőben évente szeretnének megrendezni. Az idei esemény fővédnöke Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt.
A viadal Gazdagrét (május 7.) mellett Őrmezőn (május 22.) és a Bikás parkban (május 29.) zajlik majd, a 3+1 fős csapatokban legalább egy játékosnak újbudai lakosnak kell lennie. Egyéb feltétel nincs, a részvétel díjtalan, nevezni a gkh@ujbuda.hu e-mail címre elküldött kitöltött jelentkezési lappal lehet, ez az esemény Facebook-oldaláról tölthető le.
A streetball gyökerei a ’80-as évek amerikai metropoliszaiba nyúlnak vissza. A sportág indulása óta a tömegek játéka, bárki beszállhat, hiszen nincsenek bonyolult szabályai, a cél a mozgás élvezete, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a közösségi élmény. Magyarországon 1993-ban rendeztek először utcai kosárlabda-bajnokságot.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.