Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Közösségben Kelenvölgyben

Újbuda   |   2018, február 6 - 15:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kelenvölgy közösségi tereit látogatta meg Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Wendlerné dr. Pirigyi Katalin önkormányzati képviselő. A játszóterekre Hoffmann Tamás polgármester és Csernus László önkormányzati képviselő is elkísérte őket.

A tavaly átadott Kék-tó téri játszótéren a környezetbe illeszkedő játékokon tombolhatják ki magukat a gyerekek. A csúszda világítótornyot formáz, de van hajóvár, kötélmászóka, vízimadarakat mintázó szobor is. A Bazsalikom játszóteret ugyancsak tavaly vehették birtokba a kicsik. A kétszemélyes hinta, a rugós játék, az akácrönk mászó- és egyensúlyozó rendszer, a csúszda, az amőba körül öntöttgumi-burkolat védi a gyerekek testi épségét. A Kelenvölgyi Szentháromság Plébániatemplom is egyre aktívabb közösséget tudhat magáénak. A gyülekezeti tagok között mind több a fiatal, ehhez igyekeznek igazítani a programokat, a feladatokat. Terveik között szerepel egy túraútvonal kiépítése, amely a magyarság legfontosabb eseményeit elevenítené fel.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő szerint Kelenvölgy sajátos része Dél-Budának, mert hagyományosan Budafokhoz tartozott, erős a helyi identitás. Mint mondta: nagyon fontos, hogy ilyen virágzó a közösségi élet Kelenvölgyben. – A helyi plébánián megismerhettem a terveket, a közösségépítési elgondolásokat. Ha ilyen erővel rendelkezik egy közösség, a többi már jön magától, de a kerület vezetése láthatóan elkötelezett amellett, hogy fejlesztésekkel is segítsen. A kerületrésznek nagy a vonzereje – hangsúlyozta Németh Zsolt –, hiszen közel van a budai városközponthoz, de az ott lakók vidékies környezetben élhetnek. Ez magával hozza, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni az óvodák, iskolák, a sportpályák, a játszóterek fejlesztésére

Wendlerné dr. Pirigyi Katalin, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte: a teljesen felújított Kék-tó téri játszótérre még Őrmezőről, Albertfalváról is jönnek. A közhiedelemmel ellentétben a családi házas környezetben is szükség van játszótérre, mert ott találkozhatnak egymással a családok, gyerekek, idősek.
A Kelenvölgyi Közösségi Ház rekonstrukciójára is egyre nagyobb az igény - őse, a Kelen Mozi 1926 decemberében nyílt meg a mai Alabástrom utca és Kardhegy utca sarkán –, hiszen itt olyan programokat lehet rendezni, amelyek megkönnyítik a beilleszkedést az újonnan beköltözőknek.

Újbuda