Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Közösen az Allende park jövőjéért!

Újbuda   |   2018, május 10 - 15:01Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata a lakossággal közösen álmodja meg az Allende park jövőjét. A közösségi tervezéshez kapcsolódó kérdőívet május 13-ig lehet kitölteni, a tervezési találkozók május 17-től kezdődnek.

A Salvador Allende egykori chilei elnök nevét viselő, a Tétényi út - Csurgói utca - Pajkos utca - Csorbai utca között található park 1971-76 között épült. A mintegy félezer háztartásnak otthont adó kerületrész zöld, barátságos, bensőséges. Közben egyre több a parkkal kapcsolatos probléma is: az elmúlt évtizedekben sok minden megváltozott, mások lettek a parkhasználati szokások, elérkezett az ideje a korszerűsítésnek itt. Újbuda Önkormányzata úgy látja, hogy a megoldásokat komplex szemlélettel, a tömb funkcionális egységét figyelembe véve kell megkeresni. Ehhez szüksége van a környékbeliek segítségére, hiszen náluk jobban senki nem ismeri a terület előnyeit-hátrányait, és nekik kell eldönteniük arról, milyen környezetben szeretnének élni.

Az önkormányzat ezért - a lelkes fiatalokból álló Budapest Dialog csapatával együtt - közösségi tervezést kezdeményezett, amelybe várja a lakókörnyezetükért tenni akaró környékbelieket. Május elején száznál is többen töltötték ki a tervezésindító kérdőívet a helyszínen, május 13-ig azoban lehetőség van a kérdőív online kitöltésére. A tervezési találkozók május 17-én kezdődnek, amelyeken a helyiek együtt alakíthatják ki a terveket, hogy végül az önkormányzattal közösen valósuljon meg a felújítás. 

Az előkészítésbe bárki bekapcsolódhat, illetve csatlakozhatnak a kezdeményezés facebook-csoportjához is. További információ a tervezési folyamatról itt található.

Tervezési menetrend:

Május 17. 17:30-20:00, Pajkos óvoda tornaterme

Május 24. 17:30-20:00, Pajkos óvoda tornaterme

Május 31. 17:30-20:00, Pajkos óvoda tornaterme

Június 9. 16:00-18:00, Allende park (helyszíni bejárás)

Június 14. 17:30-20:00, Pajkos óvoda tornaterme