Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Kozmetikumokkal bővült a Babaköszöntő csomag

Újbuda   |   2016, június 23 - 14:57Nyomtatóbarát változatSend by email

Együttműködési megállapodást írt alá a Caola Zrt., valamint Újbuda Önkormányzata. A nagy múltú cég idén nyártól babakozmetikumokkal támogatja a kerületet, amely a Babaköszöntő csomagok tartalmát bővíti majd. A megállapodást Hoffmann Tamás polgármester, valamint Benkő László, a Caola vezérigazgatója írták alá.

Tavaly adták át az első Újbudai Babaköszöntő csomagot a kerületi anyukáknak, idén augusztusban pedig már az ezredik kisbaba szüleinek okozhat örömet az önkormányzati ajándék. A visszajelzések alapján a mamák nagyon szívesen fogadták a kezdeményezést, hiszen a 15 ezer forint értékű csomag olyan praktikus darabokat tartalmaz, amelyeket a mindennapokban is szívesen használnak. Így a pelenkázó táskában kombidresszek, textil pelenkák, rugdalódzó, kifogó, takaró és számos olyan kiadvány kapott helyet, amelyek a baba körüli teendők útvesztőjében segít eligazodni. A kismamák választ kaphatnak olyan őket érintő kérdésekre is, mint hogy miért jó a szoptatás, mit tegyenek betegség esetén, milyen oltások várnak a kicsikre, illetve a támogatási formákról és az ügyintézési eljárásokról is átfogó képet nyújt a kiadvány. Itt szó esik többek között a gyed és a gyes igényléséről, az anyasági támogatásokról, a CSOK igényléséről, valamint az önkormányzat által nyújtott lehetőségekről, így például az életkezdési támogatásról is, amely akár százezer forintot is jelenthet egy-egy család számára.

A csomag tartalmát Haidar Norbert, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke kezdeményezésére a Szent Kristóf Szakrendelő védőnői hálózata állította össze, akik azt is felügyelik, hogy megfelelő minőségű termékek kerüljenek a családokhoz. Ők ajánlották a Caola legújabb bababarát termékeit is az Önkormányzat figyelmébe. A legendás múltú kozmetikai cég, a kerületünkben működő Caola idén ünnepli fennállásának 185. évfordulóját. A közelmúltban piacra dobott natúr termékcsaládja olyan gyógynövényekből készült, amelyeket kimondottan a babák bőrének ápolására fejlesztettek ki. A babaköszöntő csomagban a mamák ezentúl ezekből a termékekből is kapnak egy darabot, vagy egy fürdető, vagy egy sampon, vagy egy babahintőpor, vagy egy popsikrém, esetleg egy babaolaj színesíti majd a pelenkázó táska tartalmát.

K.A.