Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Közlekedési verseny ovisoknak

Újbuda   |   2017, október 16 - 10:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közlekedésbiztonsági akadályversenyt szervezett a kerület nagycsoportos óvodásainak a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály Rendészeti Szervek Balesetmegelőzési Osztálya, a XI. kerület Rendőrkapitánysága, valamint Újbuda Önkormányzata.

A kerület óvodáiból összesen 15 csapat nevezett, és több mint 150 kisgyermeket érkezett a közlekedési akadályversenyre október 13-án. A gyerekek közlekedési tesztet töltöttek ki és kerékpáros ügyességi, valamint KRESZ pályák feladatait is teljesítették, kipróbálhattak egy szolgálati járművet és egy motoros szimulátort, találkoztak OBB Marci hatalmas bábujával, valamint tenyérlenyomatot is készítettek. A jó hangulatról egy bohóc gondoskodott.

A versenyen minden gyermek ajándékot kapott, de a csapatokat is megjutalmazták: az óvodások biciklit, közlekedésbiztonsági felszereléseket, bögréket kaptak. - Senki sem távozhatott üres kézzel – mondta Liskány Csaba, a kerület rendőrkapitánya.
Kerékgyártó Gábor, önkormányzati képviselő elmondta, Újbudán nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekek mielőbb megtanulják a biztonságos közlekedés szabályait, amelyben a polgárőrség önkéntesei is segítségükre vannak.

T. K.