Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Közlekedési változások a Munka ünnepén

Újbuda   |   2015, április 30 - 14:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Munka ünnepén, május 1-jén rendezik Budapesten, a budai alsó és felső rakpart Batthyány tér és Erzsébet híd közötti részén a Nagy Futam autós és légiparádét. A Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret már április 28-án lezárták, de a nagyobb forgalomkorlátozásokra csak május 1-jén kerül sor. A forgalmi átalakítások Újbuda közlekedését is érintik.

Számos budai fő közlekedési útvonal forgalmát korlátozzák május 1-én a Nagy Futam autós és légparádé miatt. Nem lehet közlekedni (gyalogosan sem) a Lánchídon, a Budai alsó rakparton, a Szent Gellért rakparton, a Várkert rakparton és a Bem rakpart egy részén. Lezárják a Clark Ádám teret, az Alagút utcát, a Fő utcát, a Jégverem utcát, az Erzsébet híd Attila úti lehajtóját, valamint az Attila út egy-egy szakaszát is.

A korlátozások miatt több járat rövidített, vagy módosított útvonalon közlekedik: április 29-étől a 17-es villamospótló járat és a 86-os busz, április 30-ától a 19-es villamos, majd május 1-jén a D13-as hajó, a 2-es és a 18-as villamos, az 5-ös, a 16-os, a 46-os, a 98-as, a 105-ös, a 134-es, a 178-as, a 923-as és a 980-as busz közlekedése változik. A többi közösségi közlekedési járat május 1-jén az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekedik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra kéri az autósokat, hogy május 1-jén lehetőség szerint kerüljék el Budán az Irinyi József utca–Október huszonharmadika utca–Bocskai út–Karolina út–Budaörsi út–Alkotás utca–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút által határolt területet, Pesten pedig a Nagykörúton belüli útvonalakat. Az útlezárások miatt a budai rakpartokon autóval déli irányból nem lehet elérni a városrész északi felét, ezért a személygépkocsival közlekedőknek célszerű az Alkotás utca felé kerülniük, vagy valamely északi hídon átkelniük Pestről Budára.

A közlekedési változásokról részletesen www.bkk.hu címen lehet tájékozódni.

Újbuda

Közlekedési változások a Munka ünnepén