Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

Közlekedési változások

Újbuda   |   2019, május 22 - 14:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 27-étől elindította a balatoni szezont a Magyar Államvasutak. Az előszezonra figyelemmel már most több vonat közlekedik a Balaton északi és déli partjára is, június 14-étől, a főszezon kezdetétől pedig további járatsűrítésre készül a MÁV-Start.

Újbuda lakóinak különösen hétvégén lehet segítség a MÁV járatsűrítése, amikor a Kelenföldi és a Déli pályaudvarok között több vonat jár, mint télen. Az elővárosi közlekedést azonban nem mindegyik teszi könnyebbé, mert jellemzően csak ritkán állnak meg Székesfehérvárig. Indulás előtt érdemes pontosan tájékozódni, hátha van kényelmesebb járat annál, amit megszokásból használnánk.
Egy új lehetőség is segíti a térség közlekedését, ez pedig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Dél-Buda Zónabérlete. Erre azoknak lehet szükségük, akik gyakran lépik át a főváros közigazgatási határát tömegközlekedéssel, tehát nem elég nekik a BKK Budapest-bérlete. A május 11. óta kapható zónabérlet teljes áron 9580 forintba kerül, és Budakeszi, Budaörs, Törökbálint, valamint Diósd elérését teszi kényelmesebbé a BKK és a Volánbusz járataival. Jóval több busz indul az M4-es metró kelenföldi végállomásához, Budakesziről már közvetlenül is. Meglévő járatok is módosultak az új lakó­övezetekre reagálva, például a 40-es és 40B járat mostantól megáll Rupphegyi út és a Madárhegy megállóban. Érdemes részletesen tájékozódni a lehetőségekről, figyelve arra is, hogy június 15-én életbe lép a tanítási szünetre érvényes menetrend a budapesti tömegközlekedésben.
A BKK tájékoztatása szerint az érintett térségben az eddig használt bérletek továbbra is megmaradnak.