Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Köszönet az időseknek

Újbuda   |   2019, október 2 - 15:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október 1-jén, az önkormányzat idősek napi központi rendezvényén Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte az újbudai nyugdíjasokat a Fővárosi Művelődési Házban. A kerület vezetői átadták az Újbuda időseiért elismerő címeket is.

– Az ember soha nem lehet túl öreg ahhoz, hogy újabb célokat tűzzön ki és érjen el – kezdte köszöntő beszédét Újbuda polgármestere. Hoffmann Tamás köszönetet mondott Újbuda idős polgárainak, hogy átadják a sok évtized tapasztalatait, és segítik gyermekeiket, unokáikat. – Egy nagyvárosi környezetben nagyon fontos, hogy törődjünk az idősekkel. A sokszor bizalmatlan légkört a működő közösségekben szövődő barátságok, kapcsolatok megtörik, és az Újbuda 60+ Programban aktív időseknek köszönhetően ezek az önkormányzat által már hosszú ideje támogatott közösségek valóban működnek, nagyon sok idős polgárnak nyújtanak valódi, hatékony segítséget – fogalmazott Hoffmann Tamás.
„Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk” – idézte a Zsoltárok könyvét Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, aki a generációk különbségeire mutatott rá beszédében. Felgyorsuló világunkban szerinte egyre inkább visszaszorul az érzelmi intelligencia szerepe, így a legidősebb korosztályok abban tudnak sokat segíteni a fiataloknak, hogy ne egy érzésekben szegény jövő várjon rájuk. – Az unokáknak mesélő nagyszülők, a türelmes, szerető idősek óriási hatással lehetnek az új generációkra, érzelmi intelligenciájuk gazdagítására, miközben a hagyományok tiszteletére is megtanítják őket – mondta Simicskó István. A képviselő kiemelte: a 60+ program a polgármester és az önkormányzati képviselő-testület támogatásával szép sikereket tudott elérni, és biztosította az ünneplőket, hogy folytatják a programok kiszélesítését és továbbjavítanak az idősek egészségügyi ellátásának színvonalán.
Az Újbuda időseiért elismerő címeket Hoffmann Tamás, Simicskó István és Molnár László alpolgármester adta át, elsőként Kristófy Júliának a Norvég Alap finanszírozásában létrejött újbudai Egészséges és Aktív Időskor programban önként és lelkiismeretesen végzett munkájáért. A program működtetése érdekében végzett magas színvonalú szakmai tevékenységéért kapta meg a kitüntető címet Mátics Katalin, az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezető-helyettese.
A rendezvényen Toldi Tamás, az önkormányzat idősügyi referense bejelentette, hogy a közelmúltban regisztrálták a húszezredik 60+ kedvezménykártyát. Az ünnepi műsorban Szalóki Ágnes és zenekara adott koncertet régi dzsessz­slágerekből. Végül az önkormányzat megvendégelte az ünneplő időseket a TEMI Fővárosi Művelődési Házában.
Az Idősek Világnapja alkalmából számos helyszínen tartottak ünnepségeket. A Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Idősek Otthonában az intézmény dolgozói ünnepi vacsorával és műsorral lepték meg a lakókat. Az ünnepelteket Hoffmann Tamás polgármester is köszöntötte, és átadta az önkormányzat ajándékcsomagjait.


(Újbuda)