Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 23. hétfő, Dezső

Köszönet a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi dolgozóinak

Újbuda   |   2021, április 21 - 09:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tisztelt Egészségügyi Dolgozók! Kedves Kollégák!

Ugyan már egy hónapja, március eleje óta minden készen állt a Szent Kristóf Szakrendelőben arra, hogy fogadja a védőoltásra váró polgárokat, csak húsvét előtt érkezett meg az első vakcinaadag a Fehérvári útra. „De jó, hogy végre ebben is segíthetünk!” – mondtátok, amikor megtudtátok, hogy a rendkívül hosszú huzavonát követően a szakrendelő oltópontként kezdhet működni.

Minden bizonnyal sokan nem értik, hogyan tudtok több mint egyévnyi, kőkemény járvány elleni küzdelem, évtizedes kiszolgáltatottság és méltatlan helyzetek sora után még mindig lelkesnek és motiváltnak lenni, páratlan türelemmel, emberséggel állni a páciensekhez még a nap végén is.

Tudjátok, az egészségügy a szívemhez közel álló terület, pontosabban: az életem. Ezért a fél szememet a mai napig rajta tartom, fókuszában pedig jó ideje a Szent Kristóf Szakrendelő áll. Azt gondolom – ez egyben válasz is az előző felvetésemre –, hogy az egészségügy legnagyobb csodája az együttműködés. Hogy mindenki egy irányba tart, és bár lehetnek viták, nézetkülönbségek, a cél mégis közös, ami mindent felülír: minden beteget meg kell gyógyítani. Ez az a szemlélet, amely fájdalmasan hiányzik az élet legtöbb területéről, amit mindenkinek meg kellene tanulni Tőletek.

Természetesen ehhez a kivételes kohézióhoz kellenek olyan vezetők, akik összefogják és megszervezik a csapatot. Külön köszönet jár dr. Lehoczky Péternek, Záray Marikának és munkatársaiknak a tömeges oltás példás lebonyolításáért, a fáradhatatlan és áldozatos napi munkáért, ami azt eredményezte, hogy a hosszú hétvégén kiemelkedő színvonalon sikerült beoltani hatezer embertársunkat. Továbbá elismerést érdemelnek az egészségügyi dolgozók, akik a legsötétebb időszakban is precízek és gyorsak, de legfőképpen kedvesek és empatikusak.

Nélkületek esélyünk sem lenne a járvánnyal szemben, a hozzáállásotok és a munkabírásotok élteti bennünk a reményt. A reményt arra, hogy visszatérhetünk hétköznapi, nyugodt életünkhöz.

A nyugodt élet pedig Nektek különösen kijár, ezért szeretnénk egy csekély felajánlást tenni: az önkormányzat az egészségügyi dolgozóknak a 2021-es év végéig szóló bérletet ajándékoz, amelyet a Nyéki Imre Uszodában és a Sport11 uszodájában lehet felhasználni – amint a szabályozások engedik.

Hálás köszönet a munkátokért, amelyhez további sok erőt és kitartást kívánok!

Jó egészséget, vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

Budapest, 2021. április 13.

Üdvözlettel:

Dr. László Imre

polgármester

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Streetball kupa Gazdagréten  

Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Újbudai Streetball Fesztivál, melynek első állomása Gazdagrét volt a május 14-ei hétvégén. A viadalon nyolc csapat vett részt kettő korosztályban, és a nyárias napsütésben igazi közösségépítő, öröm kosárlabda zajlott a pályákon. A második állomás Őrmezőn volt, május 22-én, és a sorozat a Bikás parkban zárul május 29-én. A rendezvény szervezői Újbuda Önkormányzata, a Gazdagréti Közösségi Ház, a Kaptár, és az Újbuda Sportjáért. A streetball­sorozat fővédnöke Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.