Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

„Kortárs és kedvelt” program a könyvtárban

Újbuda   |   2016, január 19 - 11:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március végéig tartó kampány indul a magyar kortárs irodalom népszerűsítésére a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kortárs és kedvelt címmel szervez programsorozatot és játékot a kortárs magyar irodalom népszerűsítésére. A kezdeményezés nem előzmény nélküli, korábban hasonló céllal szerveztek kampányt „A vers legyen veled” címmel és programsorozatot „Divatba hozzuk az olvasást!” címmel. A mostani „Kortárs és kedvelt” sorozat főbb eseményei a Magyar Kultúra Napján kezdődnek és a március végéig tartanak.
A kampány időszakában közönségtalálkozókat tartanak a Központi Könyvtárban és annak hálózatában. A vendégek között lesz Vámos Miklós és Bornai Tibor, a Szűcsinger formáció, azaz Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs, Nyulász Péter, Telegdi Ágnes, Simon Márton, Háy János, Erdős Virág és Kollár-Klemencz László, Berg Judit és Tóth Krisztina. A találkozókról bővebben itt lehet olvasni.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár honlapján január 22. és március 21. között hetente lesz játék, melybe folyamatosan be lehet kapcsolódni. Az első feladatot közzétételére január 22-én, az utolsót március 17-én adja közre a szervező. A játék szabályzata itt érhető el.

Március 25-én 13 órakor közös olvasási rekordkísérlet is lesz Lévai Balázs író, televíziós műsorvezető, szerkesztő közreműködésével.

Újbuda