Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Kórházban a Nándorfejárvári úti tűzeset sérültje

Újbuda   |   2014, március 12 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lakástűz miatt vonultak ki kedd este a tűzoltók a XI. kerületbe. A Nándorfejérvári úton - a Hengermalom úti kereszteződéshez közel - égett ki egy társasház harmadik emeleti lakása. A lakásból kimentett idős embert az egyik Budapesti kórházba szállították, későbbi elhelyezéséről a családja gondoskodik.

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók kedd este 8 órakor a Nándorfejérvári útra. Egy négyemeletes panelház harmadik emeleti lakásában kapott lángra az ágynemű és égett ki végül a lakás.

A füstöt a szomszédok vették észre, ezért a tűzoltókat is ők riasztották. A lánglovagok gyorsan a helyszínre érkeztek és kimentették a lakásból az ott élő idős embert.

A mentés nem tartott sokáig, a tűzoltókon kívül az Elektromos Művek és a Gázművek szakemberei is megjelentek, hogy ellenőrizzék a villany és gázvezetékeket.

A lakásban élő férfit kimentették, a mentők pedig kórházba szállították - számolt be az esetről Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő, aki a helyszínen tartózkodott. Elmondta továbbá, hogy még este felvette a kapcsolatot az önkormányzat szociális osztályának vezetőjével, de végül az idős ember családja úgy döntött, hogy későbbi elhelyezését családon belül oldják meg.

(2014. 03. 12.)

Kórházban a Nándorfejárvári úti tűzeset sérültje

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.