Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Könyvbemutató a Szent Imre templomban

Újbuda   |   2016, november 7 - 12:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Balás Béla püspök atya és Bolberitz Pál teológus professzor interjúkötetét, a Regnum Mariannumot mutatta be az Éghajlat Kiadó a Szent Imre templomban november 5-én.

Nagy érdeklődés övezte a neves teológusok könyvének bemutatását, amelyen laudációt mondott Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök, felszólalt Eperjes Károly színművész, valamint a könyv ajánlójának szerzője Döbrentei Kornél is, aki a neves teológus professzort az egyik legkarizmatikusabb magyar főpapként emlegette.

A könyvbemutatón Balás Béla püspök atya mesélt az interjúkötet keletkezésének történetéről: egy balatoni háznál töltöttek néhány napot, disputájukról hangfelvételeket készítettek, majd azt visszahallgatva hosszas szerkesztői munkát követően stilizálták, formálták egésszé a szöveget.

A Regnum Mariannum könyv a magyarországi Mária-tisztelet ezer évéről, a Regnum Mariannum közösség mozgalmáról, a túlélésről, a hit lángjának tovább hordozásáról szól, amelyet a párbeszédben résztvevő atyák az elnyomás éveiben is megőriztek, továbbvittek az őket követő generációk számára.

D. B. S.