Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Könyvbemutató a B32-ben

Újbuda   |   2016, június 8 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Csimota Könyvkiadó Ünnepi Könyvhétre megjelenő újdonságainak bemutatójához adott otthont a B32 Galéria és Kultúrtér június 7-én. A mesekönyvekből megismerhető Balambér a kedves, kék sapkás manó és Dettike, valamint a Völgy lakóinak története. A műveket bemutató előadáson Mészáros Márton irodalomtörténész beszélgetett az írókkal.

Elekes Dóra "Dettikéről és más istenekről" írt abszurd és pimasz meseregényt. Főszereplője Balambér, a kulcslyukban lakó, hosszú, lelógós végű, kék sapkás manó, Dettike képzeletbeli barátja. A könyvet Treszner Barbara grafikus illusztrálta.

Kollár Árpád „A völgy, írta Tárkony” című könyve felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt izgalmas olvasmánynak ígérkezik. Az alkotó szerint a közös olvasás a szülő-gyerek kapcsolatát is erősíti, jobban, mintha közösen tévéznének. A Nagy Norbert grafikus műveivel díszített mesekönyv a kicsit nyafogós, de nagyon szerethető nemköltő költőről és barátairól a Völgy lakóiról szól. A mesékből megtudjuk, hogy mi az a füttyömfitty, hogy meg lehet-e javítani a vadcsízek eltört énekét, hogy unalmasabb-e a gondolatfoci az unalomnál és, hogy hogyan nincs színe a színnyalóknak, ha mindennek van. A műveket bemutató előadáson Mészáros Márton irodalomtörténész beszélgetett az írókkal.

T. K.