Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. csütörtök, Mária

Konferencia az aktív időskorért

Újbuda   |   2017, október 10 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az aktív időskor jegyében rendezett konferenciát Újbudán az Ezüstnet Internetező Idősek Országos Egyesülete. A 2007-ben alapított szervezet székhelye a Budapesti Művelődési Központ (BMK), ahol a tanácskozást is tartották október 10-én. A konferencián Farkas Krisztina önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket.

Farkas Krisztina önkormányzati képviselő, a kerület kulturális és köznevelési bizottságának alelnökeként fontosnak tartja, hogy az idősebb generáció is elsajátítsa az informatikai ismereteket. Szerinte a mai világban ez már szinte alapkövetelmény, az Ezüstnet Internetező Idősek Országos Egyesülete pedig csökkenti a generációs szakadékot ezen a területen. Újbuda Önkormányzata támogatja a szervezetet, amelynek tagjai a kerület 60+ programjában is közreműködnek.

A konferencián szó volt a szervezet alakulásáról, hogy 2007-ben 24 alapító taggal indultak, a létszám azonban mostanra 84 főre és 10 támogatóra emelkedett. A többség újbudai, és a 60-80 éves korosztályba tartozik. Az Ezüstnet Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy támogassa az idősek internet-oktatását, bővítse számítástechnikai ismereteiket, programokat, kirándulásokat és egyéb szabadidős tevékenységeket is szervezzen. Ezekről az eseményekről mindig készül beszámoló, a fotókat, videókat levetítik. Legfőbb tevékenységük az oktatás és az informatikai ismeretek terjesztése, önkénteseik közreműködésével tartanak képességfejlesztő foglalkozásokat. Takács Márta az egyesület elnöke úgy véli, az előző tíz év és a konferencia is bizonyítja, hogy munkájukat folytatni kell. A múltidézésen túl szó esett a szervezet bel- és külföldi kapcsolatiról, a nemzetközi projektekbe Brenner Zsuzsanna, a BMK képzési és nemzetközi osztály korábbi vezetője engedett betekintést. Az időskonferencián Hegyesiné Orsós Éva elnök beszélt az Életet az aktív éveknek Országos Szövetség munkájáról és annak időspolitikai hatásairól.

H. S.