Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Költségvetés-módosítás kiadáscsökkentéssel

Újbuda   |   2020, október 26 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete október 15-én tartotta soron következő ülését, amelyen többek között a 2020. évi költségvetés módosításáról is döntöttek.

A huszonöt önkormányzati képviselőből huszonhárom jelen volt a kerület októberi testületi ülésén, melyet a járvány terjedését megakadályozó óvintézkedések mellett tartottak meg – huszonkét napirendi ponttal.

A napirendi témák tárgyalása előtt László Imre, Újbuda polgármestere a nemrég, 86 esztendős korában elhunyt paralimpikonra, Tauber Zoltánra emlékezett. Az első magyar paralimpiai bajnok 1976-ban, Torontóban nyert aranyérmet asztaliteniszezőként.

Ezután a napirend előtti felszólalások következtek, illetve Jáger István, a XI. kerületi rendőrkapitányság vezetője adott tájékoztatást a járványügyi intézkedésekről. Az elmúlt hetekben naponta rendeltek el házi karantént – számolt be Jáger István –, az október 15-i adatok alapján 173-an vannak karanténban, a szabályok betartását minden nap ellenőrzi a rendőrség.

Cégek átvilágítása és költségvetési módosítás

A napirendi pontok közül a képviselők hármat zárt körben tárgyaltak meg: az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok és az Újbuda Gamesz gazdasági átvilágításának eredményeit, illetve az ehhez kapcsolódó feladatokat; a szociális ügyek elbírálását; az Újbuda kiváló intézményvezetője, intézményvezető-helyettese elismerő címek adományozására tett javaslatot.

Nyílt ülésen elsőként hat kerületi óvodai intézményvezetői pályázatról döntöttek. 2020 nyarán lejártak a kinevezések, így új pályázatokat nyújtottak be a vezetők, ezeket egy kivétellel elfogadta a testület. A Szentimrevárosi Óvoda esetében új pályázat kiírását javasolta a szakmai bizottság és Orosz Anna alpolgármester, ezt a képviselők megszavazták.

Ezen az ülésen tárgyalták Újbuda képviselői a 2020. évi költségvetés-előirányzat módosításait is. A jelentős összegű bevételkiesés miatt a költségvetés egyensúlyának biztosítása, valamint a fizetőképesség megőrzése érdekében volt szükség a kiadási oldal felülvizsgálatára, kiadások mérséklésére. A képviselő-testület megszavazta, hogy a kerület a prognosztizált bevételki-esés összegével megegyező mértékben csökkentse egyes, még kötelezettségvállalással nem terhelt kiadásait, illetve a járvány miatt egyébként is nehezen vagy egyáltalán nem megvalósítható rendezvények kiadásait.

T. E.