Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Kívül-belül megszépült a ciszterciek Villányi úti temploma

Újbuda   |   2020, június 30 - 19:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felkerült a kereszt az Újbuda jelképének számító Szent Imre Plébániatemplom keleti tornyára, ezzel befejeződött a több hónapon át tartó rekonstrukció.

Sajtónyilvános eseményen került helyére a felújított kereszt a Szent Imre Plébániatemplom keleti tornyán. Szkaliczki Csaba Örs plébános tájékoztatott az elmúlt időszak munkálatairól. Elmondta, hogy nemcsak a külső homlokzat és a tornyok újultak meg, hanem belül is új festést kapott az épület és állagmegóvási munkákat is végeztek. A vízelvezetés megoldásával megszűnt az templom Gellérthegy felöli süllyedése, statikai szempontból már nincs veszélyben az épület.

A keresztet tartó gömbbe időkapszula került, abba az egyházközség lapja, pár apró tárgy és egy fényképekkel teli pendrive – amelyek fontos kordokumentumként szolgálnak a jövő nemzedékének. A plébános megáldotta a keresztet, majd felhelyezték azt a keleti torony tetejére.

Az eseményen részt vett Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is.

D. B. S.