Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Kiváló edzők, kiváló sportolók

Újbuda   |   2022, május 23 - 13:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Dáma, kosárlabda, karate hozta az elismeréseket

– Egy helyi közösség, egy kerület életében különösen fontos, hogy figyelmet fordítson legjobbjaira, legyen szó a tudomány, a kultúra, vagy éppen a sport magas szintű művelőiről – hangzott el május 12-én, az Újbuda kiváló sportolója és az Újbuda kiváló edzője címek átadásakor. A Polgármesteri Hivatalban rendezett ünnepségen László Imre polgármester a kerületet képviselő kiváló sportembereket méltatta, majd Bakai-Nagy Zita sportért is felelős alpolgármesterrel közösen átadta a legjobbaknak járó kitüntetéseket.
Elsőként Köllner Ödön dámamester, felsőfokú sakkszakedző vette át elismerését. A Budai XI. Sportegyesület Szellemi Sport Szakosztályának vezetője tanítványaival a tavalyi dáma-világbajnokságon csapatban bronzérmet szerzett, öt további sportolója pedig az ifjúsági Eb-n zárt érmes helyen. Szintén Újbuda kiváló edzője lett Garai Péter kosárlabdaedző, a MAFC felnőtt férficsapatának vezetője. A Garai-gárda a 2020/2021-es NB I/B-s bajnokságban a harmadik helyen végzett, ezzel a műegyetemi alakulat lett tavaly a legjobb fővárosi együttes.
Újbuda kiváló sportolója címet kapott Módos Katalin Nikolett, aki a tavalyi shotokan karate-világbajnokságon egyéniben első, csapatban harmadik lett, az Európa-bajnokságon szintén két érmet nyert, továbbá a női csapattal arany-, a mixcsapattal bronzérmet hozott haza. Végül Köllner Barnabás dáma- és gómestert díjazták, aki dámában idén felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, és közel húsz világversenyen képviselte a XI. kerületet.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.