Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. szerda, Miklós

Kitüntetett Családbarát és felelős vállalkozások

Újbuda   |   2020, február 14 - 10:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudán működő vállalatok első embereit, az itteni egyetemek, illetve a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat háttérintézményeinek vezetőit, a kerület elismert szereplőit köszöntötte újév alkalmából László Imre és Molnár Gyula január 31-én az Öbölházban. Ekkor adták át a vállalkozások újbudai kitüntetéseket is.

László Imre, Újbuda polgármestere a közös célok elérésére hívta meg a kerület prominens személyiségeit. – Bízom benne, hogy ma olyan vezetők, vállalkozók, elhivatott szakemberek vannak itt, akik nyitottak a közös gondolkodásra, együttműködésre, és nagyon fontos partnereink lesznek abban, hogy amit megálmodtunk, azt közösen megvalósíthassuk a következő öt évben – mondta köszöntőjében.

Molnár Gyula kiemelte, hogy Újbuda nagy lélekszámú kerület, ahol rengeteg különböző gondolkodású ember él, dolgozik, az önkormányzatnak az a feladata, hogy közösséget teremtsen. Az országgyűlési képviselő a fő feladatok közé sorolta a szociális különbségek enyhítését, az egészségügyi ellátás gondjainak megoldását, az oktatás modernizációját, valamint a környezetvédelem globális problémáinak helyi kezelését.

Újbuda Önkormányzata ezúttal is díjazta a családbarát szemléletű helyi vállalkozásokat. A Családbarát Vállalkozás Újbuda címre azok a munkáltatók pályázhatnak, amelyek folyamatosan fejlesztik az ennek megfelelő szervezeti modellt.

A nagyvállalkozások kategóriájának győztese az IBM Hungary ISSC Kft. lett. A cégnél rugalmas foglalkoztatási formákat alkalmaznak, van éves „családi programterv”, kismamanap, apanap, a gyerekeknek „mutiholdolgozol nap” és IBM Parents Club.

A középvállalatok közül az Evopro Systems Engineering Kft. nyert. Itt is van rugalmas foglalkoztatás, hozzájárulnak a munkatársak egészségvédelméhez, sportolási lehetőségeket teremtenek, családi és gyermekprogramokat szerveznek.

A kisvállalkozások sorában a Fonó Budai Zeneház Nonprofit Kft. másodszor nyerte el e címet. A Fonó rugalmas munkakörnyezetet nyújt családos és idősebb dolgozóinak, a fiataloknak lehetővé teszi, hogy tanulmányaikat összeegyeztessék munkájukkal. A dolgozók gyerekei nyaranta ingyen látogathatják a Fonó táborait.

Újbuda Önkormányzata támogatja és segíti azokat a civil/vállalati együttműködéseket, amelyek elkötelezettek a hátrányban élők életminőségének javítása mellett. Idén ketten kapták meg a Felelős Vállalkozás Újbuda címet.

Nagyvállalat kategóriában az Auchan Magyarországnak jutott az elismerés. Az akadálymentesítésre törekvő áruházakat működtető cég figyelmet fordít a munkatársak és gyermekeik érzékenyítésére, utóbbiaknak nyári tábort szervez, jótékony játékgyűjtéssel és környezetvédelmi programokkal. A dolgozók egészségmegőrzését szűrővizsgálatok szervezésével, sportolási lehetőségekkel segítik elő.

Kisvállalkozás kategóriában az A38 Hajót működtető Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft. képviselői vehették át az elismerést. A főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyét működtető cég vezetői súlyt helyeznek pályakezdők, egyetemi hallgatók foglalkoztatására, képzésére. A családos munkavállalóknak lehetővé teszik a rugalmas munkaidőt és a távmunkát, élhető és zöld munkakörnyezetre törekszenek.

Újbuda