Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 23. hétfő, Dezső

Kitűnő tanulókat díjaztak

Újbuda   |   2017, június 20 - 13:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

A legjobb újbudai tanulókat köszöntötték és jutalmazták a Polgármesteri Hivatal nagytermében június 19-én.

Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a kerület legkiválóbb diákjait, igazgatóikat és a szülőket. A gyerekek nem csak kiváló tanulmányi jegyeik miatt tűnnek ki, hanem elismerésre méltó eredményeket érnek el a sport, a zene, a versenyek és a közösségépítés terén is, pozitív példát mutatva ezzel kortársaiknak – hangsúlyozta a polgármester. A legjobbak között lányok és fiúk egyaránt vannak. Az egyik kitüntetett a 14 éves Sándor Noémi Diána, a Grosics Sport és Általános Iskola tanulója, aki 8 éven át végig kitűnő bizonyítványt kapott. Szabadidejében fuvolázik, idén szerzett angol középfokú komplex nyelvvizsgát, ősztől pedig az Apáczai Csere János Gimnáziumban tanul tovább.

A kitüntetettek Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester gratuláló szavai kíséretében vették át okleveleiket és a mellé járó ajándékkönyvet. Ők azok a diákok, akik a jövőben Újbuda hírét is öregbíthetik – mondta Homolay Károly, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója.

Az ünnepségen a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói léptek fel, elhangzott József Attila A Dunánál című verse, zenés produkciókban pedig a Beatles és Cseh Tamás dalai csendültek fel.

A díjazottak:

Nguyen Duc Tho, Molnár Ágoston, Kiss István Viktor, Csák Júlia, Fajszi Csongor, Simon Kornél, Mihalicza Csenge, László Imola, Papp Dominik, Nagy Dániel, Takács Dorottya, Demeter Roland, Hegyi Lola, Varga Pál Patrik, Knapp Tímea, Csőke Fanni, Sándor Noémi Diána, Mátyus Bertalan

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Streetball kupa Gazdagréten  

Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Újbudai Streetball Fesztivál, melynek első állomása Gazdagrét volt a május 14-ei hétvégén. A viadalon nyolc csapat vett részt kettő korosztályban, és a nyárias napsütésben igazi közösségépítő, öröm kosárlabda zajlott a pályákon. A második állomás Őrmezőn volt, május 22-én, és a sorozat a Bikás parkban zárul május 29-én. A rendezvény szervezői Újbuda Önkormányzata, a Gazdagréti Közösségi Ház, a Kaptár, és az Újbuda Sportjáért. A streetball­sorozat fővédnöke Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.