Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Kiterjeszti oktatóprogramját az Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Újbuda   |   2015, május 12 - 14:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Általános iskolai tanítókra, diabéteszes gyermekekkel kapcsolatba kerülő pedagógusokra is kiterjesztené oktatóprogramját az idén tízéves Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A cukorbetegség megelőzéséért küzdő nonprofit szervezet 2013-ban indította el ingyenes edukációs programját Belevalók néven.

Eddig több mint 1200 pedagógus vett részt 17 helyszínen az Egy Csepp Figyelem Alapítvány képzésén. A szervezet együttműködési megállapodást írt alá a folytatásról a Magyar Diabetes Társasággal (MDT) és az egyetlen magyar vércukormérő-gyártó céggel, a 77 Elektronika Kft.-vel. Tervek szerint nemcsak a képzés szakmai hátterét erősítik majd a partnerek, hanem az eddig leginkább óvónőknek szóló programot a következő tanévtől az alsó tagozatban tanító pedagógusokra is kiterjesztik. Ha egy oktatási intézménybe cukorbeteg gyermek kerül, a regionális gondozóhely szakorvosa is bekapcsolódik az ismeretek átadásába és a pedagógusok, szülők kérdéseinek megválaszolásával, valamint tanácsadással segíti a gyermek minél szakszerűbb ellátását.
A Belevalók indításának célkitűzése az volt, hogy 2-3 éven belül az ország minden részébe eljusson a program, és minél több pedagógus szerezzen ismereteket a cukorbeteg gyermekek gondozásáról, mivel várhatóan 5-10 éven belül nem lesz olyan oktatási intézmény Magyarországon, ahol ne lenne diabeteszes gyermek. A programban résztvevők a szűrések során a legújabb fejlesztésű készüléket is használják majd, amely a tárolt adatok alapján képes kiszámolni és jelezni a betegnek, hogy megnőtt az esélye hipoglikémiára.

Újbuda