Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Kitartásból jeles – Harc a Trifectáért!

Újbuda   |   2018, június 25 - 14:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

A XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársa indult az idei Spartan Super versenyen. Horváth Csaba János bejutott a három részes erőnléti verseny őszi fordulójába is.

Kőkemény küzdelemnek ígérkezett a Spartan Super verseny következő állomása Várgesztesen 2018. június 9-én. A szervezők most is kitettek magukért, hiszen a 18,2 km-es távot 442 méteres szintkülönbséggel és 28 akadállyal megtűzdelve kellett teljesíteniük a résztvevőknek. Horváth Csaba János tűzoltó törzsőrmestert a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beavatkozóját azonban nem riasztotta el az akadályok sora a táv teljesítésétől. A falmászás, függeszkedés, terepfutás, zsákcipelés feladatait erőn felül teljesítette, így folytathatja a küzdelmet a Trifectáért, amelynek következő állomása 2018. október 13-án kerül megrendezésre Miskolcon. Az úgynevezett Trifecta az évi 3 megrendezésre kerülő verseny teljesítése után szerezhető meg, amely nem nevezhető egyszerű feladatnak.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.