Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Kisjátékfilmekre és kísérleti filmekre lehet pályázni március 20-tól

Újbuda   |   2017, március 17 - 11:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa meghirdette az idei évi Huszárik Zoltán-pályázatot. A kisjátékfilmek és kísérleti filmek elkészítéséhez igényelhető támogatási keretösszeg összesen 150 millió forint.

A tanács MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az első forduló pályázati kiírására március 20-tól lehet jelentkezni, a szinopszisok beadási határideje április 20.

A támogatás feltétele, hogy a pályázó a film elkészülte után másfél éven belül legalább egy nemzetközi vagy hazai filmfesztiválra érvényesen nevezzen művével amellett, hogy bemutatási szándéknyilatkozatot szerez egy országos televíziótól.

Az első fordulóban nyertes alkotásokat 2018. szeptember 4-ig, a másodikban támogatottakat 2019. február 28-ig kell elkészíteni. Egy pályázó egy fordulóban legfeljebb két szinopszist nyújthat be, alkotásonként a tervezett összköltség legfeljebb háromnegyedét, és maximum nyolcmillió forintot lehet elnyerni.

Az NMHH emlékeztetett, hogy a Huszárik Zoltán-pályázatnak köszönhetően 2011 óta 78 alkotás jött létre, többek között Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas alkotása is.

MTI/Újbuda