Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 31. péntek, Árpád

Kilencven év felettiek születésnapoztak

Újbuda   |   2014, október 3 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Együtt születésnapoztak a Rupphegyi Idősek Otthona kilencven év feletti lakói az Idősek Világnapja alkalmából október másodikán. A legidősebb ünnepelt 105 éves volt.

A százhuszonhat férőhelyes Rupphegyi Idősek Otthonában hagyomány, hogy évente egyszer összejönnek a dolgozók és az intézmény lakói, hogy kifejezzék megbecsülésüket és szeretetüket a legidősebbek iránt. Hálával és tisztelettel gondolnak azokra, akik a munkában eltöltött hosszú évek után köztük töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. A szülinapra Hoffmann Tamás polgármester és Kerékgyártó Gábor kabinetvezető-helyettes vitt ajándékkosarakat a legidősebb lakóknak.

- Az Idősek világnapja az idősekről szól - mondta Szabó Zsuzsanna, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona Rupphegyi telephelyének vezetője. - Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket, annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai. Szükségünk van mindarra az élettapasztalatra, higgadt bölcsességre, amivel csak ők rendelkeznek, a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket - mondta.

A Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona három telephelyen működik a kerületben, a Kamaraerdei úton, a Rupphegyi úton, és a Bánk bán úton. A 646 ellátottból száztízen kilencven év felettiek. - Legidősebb lakónk százöt éves, ezért a kilencven és százöt éves kor közötti lakóinkat köszöntjük most - mondta Szabóné Varga Valéria a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona intézményvezetője, aki büszke arra, hogy száztíz lakójuk megérte az otthonban ezt a szép kort. - Talán a mi szolgáltatásunkra is fényt vet, bizonyítja, hogy a kollégák sok szeretettel és odafigyeléssel bánnak az idősekkel - tette hozzá.

Somosy Béláné tizenegy éve lakik az intézményben, ő a következő gondolatot fűzte az ünnephez: - Ferenc pápa a múlt héten fogadta az időseket Rómában, záróbeszéde szerint annak a népnek nincs jövője, amely nem becsüli az öregeket - mondta.

HL