Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Kilencedikig jár automatikusan az ingyenes tankönyv

Újbuda   |   2017, július 18 - 11:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lassan aktuálissá válik az iskolaszerek és a tankönyvek beszerzése; az eduline.hu utánajárt, kik kaphatnak ingyen tankönyvet a 2017/2018-as tanévben.

2017 szeptemberétől az elsőtől a kilencedik évfolyamig minden diák automatikusan ingyen tankönyvet kap, ezt nem kell külön igényelni - írja az az eduline.hu. A 9. évfolyam fölött a rászorulóknak jár az ingyenesség, közéjük tartoznak a tartósan beteg, sajátos nevelési igényű (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista vagy halmozottan fogyatékos), három- vagy többgyermekes családban élő, nagykorúak és saját jogukon iskoláztatási támogatásra jogosult, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, vagy a gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesülő fiatalok.

Az ingyenességhez a következő igazolásokra van szükség: tartósan beteg diákok szakorvosi véleményt, az emelt szintű családi pótlékról szóló igazolást, a sajátos nevelési igényű tanulók a szakértői véleményt, a nagycsaládosok és a nagykorúak a családi pótlék összegéről szóló igazolást, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők az erről szóló határozatot, a nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesülő diákok pedig a gyámhatósági határozatot, igazolást csatolják a kitöltött űrlaphoz. Érdemes az adott iskolában érdeklődni arról, pontosan milyen dokumentumok szükségesek az ingyenes tankönyvellátás igényléséhez.

Forrás:eduline.hu