Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Kihívások előtt az OSC Újbuda

Újbuda   |   2015, november 12 - 11:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Emelt fővel távozott Szolnokról az A-Híd OSC Újbuda vízilabdacsapata, amely valódi center nélkül játszott a Bajnokok Ligája második fordulójában. A november 11-i mérkőzést a legnagyobb rivális Szolnok nyerte 8-7-re.

A tiszaparti medencében kiválóan játszottak az újbudaiak, akik Német Toni vállsérülése miatt továbbra is center nélkül kénytelenek küzdeni, az új-zélandi Joseph Kayes pedig még mindig a tengerentúlon várja ausztrál honosítását. A csapat ezért az eddigieknél is jobban összpontosít, Vincze Balázs vezetőedző pedig fokozottabban figyel a pólósok felkészülésére. A szolnoki mérkőzés a két legerősebb magyarországi vízilabdacsapat összecsapása volt, amelyen a vendégeknek mostani, hátrányos helyzetükkel is meg kellett birkózniuk. A mérkőzés elején kiválóan tartotta magát az OSC, de a vendéglátók is „felébredtek”, végül a hazaiak nyerték a rangadót 8-7-re. A mérkőzés előtti napon Vincze Balázs azt nyilatkozta: center nélkül gyakorlatilag lehetetlen vállalkozás a Szolnok ellen győzni.

foto:MTI

A diagnózis szerint Német Toninak az úgynevezett rotátorköpenye sérült meg, részlegesen. Ez kellemetlen, de nem súlyos sérülés, vélhetően nem fogja hosszabb időtávra pihenésre kényszeríteni a centert – írja a wlw.

Jól érzékeltette mindezt már az újbudaiak Ferencváros ellen játszott mérkőzése is, amikor ugyan egygólos előnnyel (8-7), de nyertek az országos bajnokság 7. fordulójában. Sikerük valójában nem volt kérdéses, ám a centerhiány és a Fradi szívóssága végig érezhető volt a Kondorosi úti meccsen. Akkor a legeredményesebb játékosa a házigazdáknál három gólt szerző Bátori Bence volt.

Egy nappal korábban az UVSE-vel játszott döntetlent (11-11) az OSC, amelyről csak annyit közölt a gárda Facebook-oldalán: „Egy végletekig kiélezett, közönségszórakoztató meccsen hagytunk veszni két pontot a Kondorosi úton szombat este – vitatható körülmények között”.

Mindenesetre a csapat és a körülmények jók.

A LEN Bajnokok Ligájában a „B” csoport állása a 2. fordulóban jelenleg:

  1. Pro Recco (olasz) 6 pont
  2. Szolnok 6 pont
  3. Jug (horvát) 6 pont
  4. OSC 0 pont
  5. Galatasaray (török) 0 pont
  6. Partizan (szerb) 0 pont

Eközben ismét az OSC játékosaival tölti fel a válogatott csapatot a románok elleni november 17-i világliga-selejtező mérkőzésen Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A magyar válogatott kerete: Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd OSC Újbuda) – kapusok; Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Salamon Ferenc, Bátori Bence, Kovács Gábor (A-Híd OSC Újbuda), Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Mezei Tamás (Szolnoki Dózsa-Közgép) – mezőnyjátékosok; és szerepet kaphat még Vámos Márton, Jansik Dávid, továbbá a kapus Nagy Viktor (mindhárom Szolnoki Dózsa-Közgép).

Újbuda