Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 27. hétfő, Hajnalka

Kezdődik a központi szúnyogirtás

Újbuda   |   2015, június 23 - 12:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kezdődik az idei központi szúnyoggyérítés, a heti ütemtervek elérhetők a katasztrófavédelem honlapján, melyek azonban változhatnak az időjárás miatt. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján szóvivője szerint az önkormányzatok önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, illetve a kiemelt turisztikai helyszínek a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is kérhetik ilyen munkálatokhoz. Emellett az önkormányzatok jelezhetik az OKF-nek, ha a településükön jelentős szúnyogártalmat tapasztalnak; a szakértők megvizsgálják a beérkezett igényeket, és ha a csípések száma azt indokolja, akkor a település és környéke bekerül a központi programba.
Hajdu Márton kitért arra: az érintett területeken dolgozó méhészeket időben értesítik, hogy a munkálatok idejére elzárhassák a méhcsaládokat. A légi szúnyogirtást az esti órákban végzik, míg a földit naplementekor kezdik, hogy az hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre.
A gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett. A felhasznált szerek a melegvérű élőlényekre, így az emberre és a háziállatokra semmilyen veszélyt nem jelentenek - tette hozzá.

MTI/Újbuda

foto:MTI