Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Kétszáz kerék, több tucat kisbaba a babakocsis sétanapon

Újbuda   |   2022, szeptember 26 - 09:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csaknem félszáz babakocsiban toltak gyerekeket szülők és nagyszülők szeptember 23-án, a babakocsis sétanapon. (A menetnek egy kerekesszékkel közlekedő tagja is volt.)

A hetedik alkalommal megrendezett esemény résztvevői az önkormányzat Zsombolyai utcai épülete elöl indultak, az első állomáson, a Feneketlen-tónál Bakai-Nagy Zita alpolgármester köszöntötte őket. Elmondta, a városvezetés egyik legfontosabb programpontja, hogy a kerületben mindenki biztonságosan tudjon közlekedni. A járdákon szabálytalanul parkoló autók azonban gyakran elveszik a helyet a babakocsival és kerekesszékkel haladók elől, akik így kénytelenek a járműveket az úttesten megkerülni, ami életveszélyes. A legproblémásabb szakaszokat és a forgalmas átkelőhelyek akadálymentesítését a menethez csatlakozó közterület-felügyelők és rendőrök ellenőrizték.
A résztvevőket számos program várta, a Feneketlen-tónál például babakocsis torna volt. A ringatón a jelenlévők beszélgettek, közösen énekeltek. A séta a Bikás parkban ért véget.