Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Két új csoporttal bővült a Montágh óvoda

Újbuda   |   2019, október 9 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átadták az Újbudai Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény új óvodai csoportjainak otthont adó épületszárnyat. A bővítés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása mellett a Dél-budai Tankerületi Központ és Újbuda Önkormányzatának együttműködésével jöhetett létre.

A fejlesztés lehetővé teszi a férőhelyek növelését és a hatékonyabb munkát, a gyerekek még inkább gyakorlatcentrikus oktatásban részesülhetnek. Idén két új óvodai csoport is elindulhatott az intézményben, amelyben a gyerekek óvoda után általánosba járhatnak, a nyolcadik osztály végeztével pedig a négy évfolyamos Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában tanulhatnak tovább (legfeljebb 25 éves korukig), ahol négy területen szerezhetnek jártasságot: szövés és kerámiamunka, háztartási ismeretek és kerti munka.
Újbuda Önkormányzata önként vállalta, hogy bár nem fenntartója az intézménynek, a lehetőségeihez képest maximálisan támogatja a fejlesztést. – Különösen fontos ez olyan intézmény esetében, ahol tanulásukban korlátozott gyerekeket oktatnak – emelte ki az átadón Hoffmann Tamás polgármester. Kiemelkedő célnak nevezte, hogy a gyógypedagógia legfejlettebb módszereivel, eszközeivel differenciáltan tudják itt fejleszteni növendékeiket a szakemberek.
Az önkormányzat az autizmussal élők ellátását is kiemelten kezeli. Ennek egyik fontos állomása volt a nemrég átadott épületszárny az Újbudai Szociális Szolgálat Kelenföldi Szociális Házának telephelyén is. Ott tizenkét felnőtt, tanköteles kort betöltött autizmus spektrumzavarban szenvedő személy számára alakította ki az önkormányzat a nappali ellátás feltételeit. – Ezekkel az intézkedésekkel olyan családokat segít a kerület, amelyek otthonukban gondozzák autista gyermeküket – mutatott rá Hoffmann Tamás.

(Újbuda)