Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Készülnek a vb-re a jégkorongozók

Újbuda   |   2020, július 31 - 12:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kanadai edzővel, a Tüskesátorban készülnek a magyar jégkorongozó hölgyek a VB-re. Történelmi sikert ért el tavaly a magyar női jégkorong-válogatott, hogy az IIHF divízió I-es jégkorong-világbajnokság megnyerésével, Pat Cortina irányítása alatt, kiharcolta az “A” csoportos VB részvételt.

A sikert idén megkoronázhatták volna egy szép szerepléssel Kanadában, de a világbajnokságot a járvány miatt jövő tavaszra halasztották. A Magyar Jégkorongszövetség mindenesetre kihasználja a meghosszabbított felkészülési időt, a csapat élére a kanadai Lisa Haley-t hívták szövetségi kapitánynak, hogy a világbajnokságra, és a 2021 nyarán kezdődő olimpiai selejtezőre felkészítse a magyar lányokat.

Munkáját a két hazai élcsapat edzője: Kis András (MAC) és Mika Väärälä (KMH)is segíteni fogja. A július 30-án megkezdődött edzőtáborba négy kapus, 12 hátvéd és 21 csatár kapott meghívót. A női válogatott tagjait főként a két újbudai székhelyű együttes, a MAC és a KMH legjobbjai közül válogatta ki az új, kanadai szövetségi kapitány, de ferencvárosi, győri, debreceni klubokban játszó tehetségek is érkeztek a Tüskesátorba, hogy együtt készüljenek a válogatottal a világbajnokságra. Hozzájuk folyamatosan csatlakoznak majd az idegenlégiósok és a kanadai születésű kerettagok is.

A női jégkorong-válogatott nemzetközi sikerei az utánpótlásra is jó hatással vannak, egyre többen választják a lányok közül is ezt a sportágat, és ez a folyamat pozitívan hat a válogatottra is.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.