Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Kerületieké a Bikás parki sportpálya

Újbuda   |   2014, április 5 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Átadta az önkormányzat a kerületnek a Bikás parkban lévő sportpályákat. A hivatalos ünnepséget követően, szombaton streetball bemutató és gyermekfoci is várta az érdeklődőket az új kosárlabdapályán.

A nemrég befejezett Bikás parki fejlesztés során új kosárlabda és streetball pályák épültek. Ezeken kívül egy lelátóval és pályavilágítással is rendelkező univerzális játékteret is kialakított az önkormányzat. Ez a terület sporttevékenységek mellett akár rendezvényhelyszínként is használható.

A fejlesztés részeként megújult a pályák körüli zöldterület, valamint új padokkal és kerékpártárolóval is gazdagodott a park. A beruházás költsége 120 millió forint.

Az átadó ünnepségen részt vett Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere, Simicskó István sportért felelős államtitkár, valamint Szabolcs Attila a 22. kerület polgármestere is. Hoffmann Tamás büszke arra, hogy a beruházás a végéhez ért és ezáltal a kerületiek birtokba vehetik a sportpályákat. Simicskó István szerint a Bikás park, amely sokaknak jelent sportolási lehetőséget a jövőben, fontos helyszíne a kerületnek.

Újbuda