Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Kerület napja: születésnapi zsúr az Újbuda babáknak

Újbuda   |   2017, november 13 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is megajándékozta az önkormányzat a november 11-én, azaz a Kerület Napján született gyerekeket. 2003 óta minden, a Szent Imre Kórházban ezen a napon születő gyermek Újbuda babának számít.

Az Újbuda babák évről évre közös gyerekzsúron ünneplik születésnapjukat a Tranzit Art Caféban. A gyerekek idén is kakaót és szörpöt, valamint sok nassolni valót kaptak. A kisfiúkat és kislányokat Hoffmann Tamás polgármester és Király Nóra alpolgármester köszöntötte, a hangulatot a közös ünneplés és a játékok fokozták. Újbudán évek óta – az országos trendekkel ellentétben – emelkedik a születések száma. Hoffmann Tamás szerint ez annak is köszönhető, hogy egyre többen költöznek a kerületbe, azaz Újbuda népessége folyamatosan növekszik. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a családbarát politikára, amelynek a gyerekek és fiatalok mellett az idősek is élvezői. A városvezetés állandó programokkal és különféle rendezvényekkel igyekszik fenntartani a vidám, közösségi hangulatot. A polgármester kiemelte a Bikás-parki gyereknapot, a megújuló játszótereket, a közösségi terek építését, amelyek szerinte közelebb viszik egymáshoz a gyerekeket, a fiatalokat és az idősebb felnőtteket.

A kerületben élő ötgyermekes Király Nóra saját tapasztalatain keresztül szemléltette az önkormányzat családbarát politikáját, de kiemelte a nagyszülőktől kapott segítséget, amelynek köszönhetően családja minden tagja boldog.

A születésnapi zsúron mindenki jól érezte magát, az ajándékosztás után a Batyu Színház szórakoztatta a kicsiket. A társulat a "Hófehér és Rózsapiros" című bőröndös bábműsort adta elő.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.