Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Keresik a legszebb hóembert és hószobrot Újbudán

Újbuda   |   2015, február 9 - 14:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyedik alkalommal hirdet hóember- és hószoborépítő versenyt Újbuda. Az egész télen át tartó vetélkedőre az elkészült alkotások fotójával lehet jelentkezni.

Korábbi évekhez hasonlóan, ezen a télen is lehet jelentkezni a kerületi hóember- és hószoborépítő versenyre. Az alkotók kizárólag Újbudán alkotott hóemberekkel illetve hószobrokkal mutatkozhatnak be.

A verseny egész télen tart, az alkotásokról készített jó minőségű fényképeket a főszervező Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő várja március 20-ig a junghausz.rajmund@ujbuda.hu címen.

Az újszerű formai, helyszíni megoldásokat a zsűri kiemelten díjazza. A beküldött pályamunkákból az Őrmezei Közösségi Házban nyílik majd kiállítás. Versenyt a Szeretem Újbudát Egyesület támogatja.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.