Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Képhírek

Újbuda   |   2022, június 15 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

Megújuló járdák
Jelenleg is zajlik a Tétényi út 20–36. közötti, illetve a Nagyszeben úti járdaszakaszok felújítása, hogy a közlekedés gyalogosan is biztonságos és gördülékeny legyen az itt élők számára. A nyár folyamán még várhatók járdafelújítási munkálatok a kerületben a Szerémi úton, az Olt utcában, a Karolina úton, valamint az Ugron Gábor utcában. A felújítások alatti esetleges fennakadások miatt az önkormányzat a lakosság szíves türelmét kéri.

Közös ellenőrzés a csarnoknál

Újbuda Közterület-felügyelete közös helyszíni bejárást tart a Budapest Vásárcsarnok vezetőjével a Fehérvári úti csarnoknál. A felügyelet a nyári időjárás beköszöntével rendszeresen kap bejelentéseket a piac környékén tartózkodó, italozó hajléktalanok miatt, így a Vásárcsarnokkal közösen próbálnak kialakítani hosszú távon működő megoldást – akár a tér átalakításával.

Szilárd útburkolatot kapnak a madárhegyi földutak

Hamarosan befejeződnek Madárhegyen a földutak burkolati munkái: a Barackmag utca, a Rupphegyi út, a Keltike lejtő és a Medvetalp utca a Budapesti Útépítési Program keretében válik járhatóbbá. A hiányzó közművek kiépítése és a lakossági rákötések megtörténtek, a Barackmag utcán a szőnyegezés előkészítése és a védőréteg készítése, a Rupphegyi úton pedig az útpálya szegélyezése zajlik. A Keltike lejtőn és a Medvetalp utcában az útépítési munkák alépítményi részei elkészültek, jelenleg a felület utókezelése és az útpálya aszfaltszőnyegezésének előkészítése folyik. A kivitelezés a tervek szerint halad, június végére befejeződnek a munkálatok.

Megújult a Kelen SC pályája

Komoly felújítást végeztek a Kelen SC Hunyadi úti sporttelepén: a Kővirág sor felőli műfüves pálya új borítást kapott a Budapesti Pályaépítési Program, valamint Újbuda Önkormányzatának támogatásával. A megújult játékteret egy háromcsapatos gyerektorna keretében adták át június 4-én. A Kelen SC-ben ma már több mint 700 gyermek rúgja a labdát, az új pálya a téli időszakban is megfelelő edzéskörülményeket nyújt majd nekik.

Önéletrajzi ihletésű képek Egyiptomról

Egyiptomi szimbólumokkal illusztrált, több esetben fotó alapján festett, önéletrajzi ihletésű képekből nyílt kiállítás az Újbuda Galériában május végén. Verebics Kati kollázsolt művei transzfertechnikával készültek, ennek lényege, hogy egy átvivő folyadékkal a printfotók átitatódnak a vászonra. Az érdeklődők június 17-éig tekinthették meg az alkotásokat.

Kisvakond a nagyvárosban

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Kisvakond, aki váratlanul a nagyvárosban találta magát. Barátaival, Békával, Egérkével és Sünivel együtt izgalmas kalandokba keveredett, és különleges emberekkel találkozott. A legendás cseh mesefiguráról szóló musicalt az érdeklődők június 3-án nézhették meg az Őrmezei Közösségi Házban a Napraforgó Meseszínház produkciójában. – Az elektronikus kütyük világában ezek az előadások színes foltként hatnak – mondta Czakó Ádám színész.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.