Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 1. szombat, Malvin

Karinthy: megkezdődött a 36. évad

Újbuda   |   2017, szeptember 5 - 15:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb fejezet kezdődik a Karinthy Színház, Buda legrégebb óta működő és ezalatt folyamatosan fejlődő, megújuló színházának életében. Az elmúlt 36 év során megújult arculat és a változatos repertoár által kitaposott ösvényen tovább haladva ismét olyan művészeti produktumokat hoznak létre, amelyeket már megszokhatott a közönség a színháztól.

Karinthy Márton, igazgató friss gondolatai már megtalálhatóak a színház oldalán.

A nagy sikerrel játszott előadások legtöbbjét a következő évadban is műsorunkon tartják, köztük Joe Orton: SZAJRÉ című halálian mulatságos bohózatot Dobó Katával, Hajdu Stevevel és Dunai Tamással. Továbbra is látható lesz A BOLOND LÁNY Szabó P. Szilveszterrel, Földes Eszterrel és Csonka Andrással, a MÁSODIK NEKIFUTÁS Szilágyi Tibor és Pápai Erika főszereplésével, a NERCBANDA című Broadway musical Pásztor Erzsivel, Kalmár Magdával és Hámori Ildikóval valamint a William Goldman: TORTÚRA című Stephen King adaptáció is Balázs Andrea és Árpa Attila főszereplésével. 

Új előadásokból sem lesz hiány. Az évad tervezett bemutatói:

THORNTON WILDER: A MI KIS VÁROSUNK SZÍNMŰ 3 FELVONÁSBAN

RENDEZŐ: KARINTHY MÁRTON

BEMUTATÓ: 2017. SZEPTEMBER 29.

Thornton Wilder darabját, amely látszólag a hétköznapokról szól, mégis a felszín alatt éppen emberközeliségével és átélhetőségével válik egyetemessé, a színház igazgatója, Karinthy Márton rendezi, a főbb szerepekben Lovas Rozival, Lengyel Ferenccel, Györgyi Annával és Balázs Andreával. A humort, a lírát, és a költészetet sem nélkülöző előadás egy kisváros életén keresztül egyszerre vizsgálja az emberi kapcsolatok, a szerelem, a halál és az emlékezés izgalmas témakörét.

HARSÁNYI ZSOLT - ZÁGON ISTVÁN - EISEMANN MIHÁLY: XIV. RENÉ

ZENÉS HATALMI ŐRÜLET HÁROM FELVONÁSBAN, 2 RÉSZBEN

RENDEZŐ: CSIZMADIA TIBOR

BEMUTATÓ: 2017. NOVEMBER 10.

A XIV. René című előadást Csizmadia Tibor állítja színpadra elkalauzolva a nézőközönséget Lodoméria politikai válságtól sújtott kis országába, hogy megismerhessük egy fiatal uralkodó szellemes, kicsit abszurd, de legfőképpen szórakoztató történetét. A zenés komédia Harsányi Zsolt és Zágon István szövegkönyvével, Eisemann Mihály örökzöld dallamaival és neves színészek közreműködésével készül, köztük olyanokkal, akik szinte már haza járnak hozzánk, a Bartók Béla útra, és olyanokkal is, akik első ízben lépnek ennek a - talán túlzás nélkül állíthatjuk - nagy múltú színháznak a deszkáira.

A REJTŐ-KÖPÖNYEG (MUNKACÍM)

KOMÉDIA 2 RÉSZBEN - KOPRODUKCIÓ NÉZŐMŰVÉSZETI KFT-VEL

RENDEZŐ: SCHERER PÉTER

BEMUTATÓ: 2018. FEBRUÁR 23.

A Karinthy Színház koprodukciós előadásában izgalmas színházi vállalkozásba kezdünk a Nézőművészeti Kft-vel, amikor a magyar irodalom megkerülhetetlen alakjának, Rejtő Jenőnek a szellemiségét próbáljuk megidézni színpadunkon.Tesszük mindezt úgy, hogy a szerzőnek nem egy konkrét művét próbáljuk bemutatni, hanem az író személyén keresztül a múlt század Európájának kalandos és olykor viharos időszakát. A szereposztás önmagában bizakodásra ad okot, hiszen egy színpadon láthatjuk majd többek között Mucsi Zoltánt, Scherer Pétert, Parti Nórát, Katona Lászlót és Molnár Gusztávot.

KARINTHY FRIGYES: TANÁR ÚR, KÉREM

ZENÉS VÍGJÁTÉK SIMON KORNÉL ÁTDOLGOZÁSÁBAN

RENDEZŐ: SIMON KORNÉL

BEMUTATÓ: 2018. MÁRCIUS 23.

Aki figyelemmel követte színházunk életét a korábbi években, biztosan emlékszik az igazgatónk által színpadra állított Tanár úr, kérem! című előadásra többek között Szacsvay Lászlóval vagy éppen Keres Emillel a főbb szerepekben, hiszen több, mint másfél évtizedig láthatta közönségünk játékukat. Néhány évaddal az utolsó előadás után - ezúttal Simon Kornél rendezőkénti debütálásával a Bartók Béla úton-, egy egészen újszerű, izgalmas, zenével frissített változatban térnek vissza a diákok a színpadra, új szereposztásban. A zenés játék helyszínéül megelevenedő osztályterem mindenki számára tartogat újra felfedezhető, értékes pillanatokat, még akkor is, ha a klasszikussá nemesült alapművet talán senkinek sem kell bemutatni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.