Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. szerda, Orbán

Karantén után a Sas-hegyen

Újbuda   |   2020, július 10 - 13:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május vége óta ismét nyitva áll a Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpontja. A következő hetekben Naplemente sétára várják az érdeklődőket.

Legjobbkor érkezett a korlátozások feloldása a Sas-hegyi Látogatóközpontnak, mivel május második felében virágoztak az orchideák, a bejelentkezők találtak bíboros kosbort és vitézvirágokat is.

A környezetvédelmi világnap keretében, június elején játékos ismeretterjesztő foglalkozások egészítették ki a tanösvény túrát, a résztvevők merített papírból készítettek virágmaggal megszórt „pogácsát”, megvizsgálták a komposzt élőlényeit, modellezték a komposztálást és virágot is ültettek.

Különleges volt a Sas-hegy hüllői túra június 13-án, amikor egy ritka haragos siklót sikerült befogni. Június végén a hegy gyógynövényei kerültek a középpontba.

A következő hetekben, július 16-án és 23-án Naplemente sétára várják az érdeklődőket este 19-21 óra között. A teljes árú belépő ára 1800 forint, a kedvezményesé 1500 forint.

Júliusi nyitva tartás

Egyéni látogatók fogadása 10-18 óra között, 15.30-kor és 16.30-kor vezetett tanösvény túrák.

Hétvégén 10-18 óra között tart nyitva a Sas-hegy Természetvédelmi Terület, tanösvény túrák 11-16 óra között óránként indulnak.

A túrákra bejelentkezni a következő oldalon lehet: https://forms.gle/2pGwpZhAokB4Y8bV8

Bejelentkezett csoportok tanösvény túrái szerdán, csütörtökön és pénteken.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Vadvirágos rétek Újbudán  

Folytatódik a tavaly elindított Vadvirágos Budapest program: idén a tapasztalatok alapján kissé változtak a kijelölt területek, amelyek a 6 millió négyzetméter intenzíven fenntartott fővárosi gyepnek összesen 4,5 százalékát teszik ki.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.