Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Karácsony a Kenderes Idősek Klubjában

Újbuda   |   2016, december 15 - 13:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Karácsonyi ünnepséget rendezett idős tagjai számára a Kenderes Idősek Klubja. A rendezvény, a hagyományoknak megfelelően, a klub egyik rangidős tagjának üzenetével kezdődött.

A Molnár László alpolgármester jelenlétében, a Kenderes Idősek Klubjában tartott karácsonyi ünnepségen is kiosztották a kerületi iskolások saját készítésű ajándékait. Az élmény sok idős számára rendkívül intenzív, előfordul, hogy valaki a következő karácsonyig is felemlegeti azt. Az idősek vidáman hangolódtak az ünnepségre, karácsonyi dalokat dúdoltak, később pedig egy, körükben igen kedvelt kórus szórakoztatta az egybegyűlteket.

Az Újbudai Szociális Szolgálat klubjaiba sok idősnek a klub jelenti az egyetlen lehetőséget, hogy másokkal találkozzon. - A családpótló társaságok nagyon jól működnek, mindenki ragaszkodik barátaihoz, ráadásul az idei advent során minden klub külön bonyolíthatta saját ünnepségét - mondta Mátics Katalin, az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezető-helyettese. Ezeken az alkalmakon az idősek feltöltekeznek karácsonyi élményekkel, majd az év többi napján (például közös foltvarrás, gyertyaöntés, üvegfestés vagy bármilyen más kézműves program és elfoglaltság során) szívesen emlegetik fel az adventi hangulatot.

T. K.