Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Karácsfalván járt a KEK jótékonysági programja

Újbuda   |   2016, május 30 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Májusban a kárpátaljai Karácsfalvára érkezett a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája jótékonysági programja. Az ukrán-magyar határnál lévő, alig 400 fős település Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumjának célja, hogy felkarolja a vidéken élő tehetséges magyar diákokat és az érettségi mellett szakmát is adjon kezükbe. Az intézmény diákjait és tanárait látogatta meg az ELTE és a BEAC csapata.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját szervező Budapesti Egyetemi Atlétikai Club minden évben egy-egy határon túli intézmény számára gyűjt sportfelszereléseket. Idén közel 1 millió forint értékben ajándékozott sporteszközöket a szeptemberben tornateremmel és tanmedencével bővülő líceumnak.

A jótékonysági program támogatói: a KEK csapatai és játékosai, a BEAC vezetői és sportolói, az ELTE, a BME és a Semmelweis Egyetem hallgatói és dolgozói. Rajtuk kívül a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Drenco Sport Kft., a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, az ELTE Sport Kft., és az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet nyújtott felajánlásokat.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.