Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Jutalmat kaptak a tűzoltók

Újbuda   |   2015, április 3 - 13:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elismerte a tűzoltók munkáját Hoffmann Tamás polgármester.

 

Polgármesteri dicséretet és jutalmat kapott az az öt tűzoltó, aki életét kockáztatva vett részt a gazdagréti lakóépület oltásában március 26-án. A Csíkihegyek utca 5. szám alatti ház tizenegyedik emeletén keletkezett a tűz, amelynek okát még vizsgálják. Két ember is súlyosan megsérült, két másikat, köztük egy gyermeket könnyebb sérülésekkel vittek kórházba. A beavatkozást több körülmény is nehezítette. Mozgásában korlátozott személy rekedt az égő lakásban, ráadásul a menekülési útvonalat a lakók virágosállványai is akadályozták. A tűz pedig rendkívül gyorsan terjedt. A mozgásában korlátozott férfit végül egy emelőkosaras daru segítségével az ablakon át sikerült kimenekíteni a lángtengerből, akit azóta is az intenzív osztályon ápolnak.

Újduda

Jutalmat kaptak a tűzoltók

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.