Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Július 1-től nyit a Kelenföldi Könyvtár

Újbuda   |   2020, június 17 - 14:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Három ütemben, július 1-től várja ismét az olvasókat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Az újbudai könyvtárak közül a Kelenföldi fiók nyílik meg először.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fokozatosan nyílik meg az olvasók előtt. Erre három ütemben kerül sor, első körben a központi- és a 14 legnagyobb könyvtár várja az olvasókat csökkentett időben, az alapszolgáltatásokat ellátva. Ezt követően kapcsolódik vissza a FSZK többi tagintézménye; Újbudán a Móricz Zsigmond és a Karinthy Frigyes Könyvtár július 22-től várja az olvasókat.

Kelenföldi Könyvtár július 1-től

H, Sz, Cs: 12.00-18.00

K, P: 10.00-16.00

Móricz Zsigmond Könyvtár július 22-től

Sz, Cs: 14.00-18.00

K, P: 10.00-14.00

Karinthy Frigyes Könyvtár július 22-től

H, Sz, Cs: 14.00-18.00

K, P: 10.00-14.00

A kedden és pénteken 10-től 12 óráig tartó idősávot elsősorban a 65 év felettieknek ajánlják, de valamennyi korosztály a teljes nyitvatartási időben felkeresheti a könyvtárakat. A nyitást követően nagyobb forgalomra és hosszabb várakozási időre kell számítani, de a FSZEK idén nyáron nem tart szünetet, valamennyi könyvtár várja az olvasókat. A fizikai távolságtartás szabályait mindenhol be kell tartani, kötelező lesz az arc eltakarása, a maszk viselése.


A korábbi és a járványidőszakban bevezetett távszolgáltatások továbbra is hozzáférhetőek maradnak. Az újranyitott könyvtárakban lehetőség lesz a dokumentumok visszavétele, az előre megrendelt (online előjegyzési felületen, e-mailben vagy személyesen kért) könyvek, filmek és hangzó anyagok kölcsönzésére, új beiratkozásra és a lejárt tagságok hosszabbítására is. Helyben használatra átmenetileg nem lesz mód, a tagkönyvtárak szolgáltatásait pedig csak az adott helyre érvényes tagsággal lehet majd igénybe venni.

A korábban kikölcsönzött műveket csak abba a tagkönyvtárba lehet visszavinni, ahonnan kikölcsönözték azokat. Az ütemezés szerint megnyíló egységekbe késedelmi díj fizetése nélkül lehet visszavinni a műveket a nyitást követő 30 naptári napon belül, azt követően a Használati Szabályzat alapján számolnak és küldik ki a felszólító leveleket.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárak nyitásának ütemei és új, ideiglenes nyitvatartási rendje itt érhető el.